Bedrijven vragen massaal webwinkels aan

Recente cijfers in de webdesign industrie tonen een massale aanvraag voor webwinkels en bedrijfswebsites. Het gaat in de meeste gevallen om aanvragen voor een bedrijfswebsite met webwinkelfunctionaliteit.

De gegevens zijn gebaseerd op een overkoepelende organisatie op het gebied van webdesign. Het blijkt dat vanuit MKB-bedrijven er blijkbaar nog eentekort is aan online verkoopkanalen. Bij diverse webdesign bureaus stromen aanvragen binnen voor de opzet van een webshop of webwinkel.

Webwinkels zijn al lange tijd erg populair bij het volk. Waar bedrijven als bol.com en amazon.com vroegtijdig profiteerde van de mogelijkheid om een doelgroep te bereiken, volgen nu ook de kleinere en startende ondernemingen.

Internet is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Voordelen van webwinkels zijn betaalgemak en de mogelijkheid om prijzen digitaal te kunnen vergelijk om kosten te besparen. Nadelen zijn echter reeds bekend, logistieke kosten nemen toe aan de ondernemende kant.

Uit recent gepubliceerde cijfers op enkele websites in Belgiƫ is af te leiden dat de vraag naar vernieuwing, onderhoud en verhoging van werkefficiƫntie veel lager is.
Bron: http://www.website-laten-maken.be/

Geen opmerkingen: